De Brainport regio in Eindhoven

Het is een van de slimste regio’s van de wereld, veel grote bedrijven zijn hier gevestigd en er worden techniek ontworpen en gebouwd waar wereldwijd gebruikt van wordt gemaakt. Is het Sillicon Valley in Californië? Had gekund, maar nee het is de Brainport Regio in Eindhoven. 

Eindhoven staat natuurlijk al lang bekend als technische hoofdstad van Nederland. Sinds de oprichting van Philips in 1891 staat de stad bekend om verschillende technologieën en bedrijven zoals de gloeilamp, CD, Senseo, ASML en de bekende Hue lampen. Vandaag de dag is Philips helaas niet meer zo groot zoals het vroeger was (en is het hoofdkantoor ook niet mee gevestigd in Eindhoven), maar hiervoor heeft een nieuwe technische grootmacht de intrede gedaan: de Brainport.

Brainport EIndhoven is een samenwerking tussen de gemeentes van het metropoolgebied Eindhoven en grote bedrijven in deze regio. Deze samenwerking is ontstaan om deze regio (inter)nationaal extra onder de aandacht te brengen en de bedrijven die hier gevestigd zijn verder te laten samenwerken. Maar welke bedrijven zijn dan onderdeel van de Brainport? Dit zijn bijvoorbeeld ASML, Philips,  Neways, VDL en NXP. Geen kleine namen dus. Vandaar dat ook grote namen uit de techsector (zoals Apple CEO Tim Cook) de Brainport bezoeken.

Apple CEO Tim Cook op bezoek bij NXP, onderdeel van Brainport Eindhoven, bron AD.nl

Via de Brainport wordt de belangrijke technische geschiedenis die Eindhoven heeft voortgezet. Want de Brainport is ook sterk verbonden met de stad. Zo is de groep een van de sponsoren van de voetbalclub PSV en werkt het ook mee aan jaarlijkse evenementen van de stad zoals het GLOW festival. Al met al blijft de regio Eindhoven dus een interessant gebied voor iedereen die geïnteresseerd is in de techniek en/of in deze sector zou willen werken. Ben je nu op zoek naar vacatures in de regio van Eindhoven, dan ben je bij ons aan het goede adres! Bekijk al onze beschikbare vacatures hier

Scroll naar boven