VOOR BEDRIJVEN

VOOR BEDRIJVEN

Begin 2020 kregen we binnen Westmore steeds meer signalen binnen dat het werven van personeel voor onze opdrachtgevers steeds lastiger werd. Toen hebben we met onze specialisten een kritische analyse van ons proces gemaakt en daar schrokken we van.  

Want om 100 kandidaten een contract te kunnen geven moesten we 4500 kandidaten benaderen waar we gemiddeld 5 contactpogingen mee hadden. Lage conversie is vervelend, maar voor ons was het belangrijkste dat het voor de collega’s die verantwoordelijk zijn voor de werving van personeel dit niet motiverend is. Op zoek naar een oplossing voor ons probleem zijn we de weg ingeslagen met Recruitment Marketing Automation.

Over Westmore: funnel
Over westmore: gericht zoeken

Het eerste wat we aangepakt hebben is de strategie waarmee we personeel werven. De strategie van “kom je bij ons werken, wij hebben een leuke baan” hebben we omgezet naar: “verleiden, boeien en binden”. Hiervoor gebruiken we het “See, Think, Do, Care” model waarin we eerst investeren in het bouwen van ‘credibility’ door relevante kennis te delen, om pas in een later stadium het contact op te zoeken. Cold calling? Geen sprake meer van!

Eind 2022 zijn de resultaten erg positief, omdat we een veel betere conversie realiseren met de werving van personeel. Om nu 100 kandidaten een contract te kunnen bieden worden nog steeds duizenden kandidaten benaderd, maar dat gebeurt nu in een geautomatiseerd proces. Uiteindelijk moeten we nu 500 kandidaten benaderen om tot 100 contracten te komen en dat is een conversie van 20%, waar deze eerder vele malen lager was!

Benieuwd hoe wij dit aanpakken en wat het voor jouw organisatie kan betekenen, we komen graag bij je langs om er meer over te vertellen!