Wat een sterk LinkedIn profiel oplevert? In 3 stappen meer relevante baanmogelijkheden

Klaar met al die telefoontjes en onpersoonlijke vacatureberichten van Recruiters die nog niet bijna bij jouw baaninteresse passen?

Gelukkig voor jou is LinkedIn binnen de arbeidsmarkt de perfecte tool om hier verandering in aan te brengen. Wist je namelijk dat een goed LinkedIn-profiel de kans vergroot dat jij sneller gevonden en benaderd wordt door recruiters en potentiële werkgevers? Volgens LinkedIn zelf ontvangen profielen die volledig zijn ingevuld gemiddeld 40% meer reacties van recruiters en dat profielen met de juiste trefwoorden die overeenkomen met specifieke vaardigheden 27 keer meer kans hebben om door recruiters gevonden te worden. Dus waarom zelf naar banen zoeken als je LinkedIn het harde werk voor je kan laten doen?

Het hebben van een sterk LinkedIn-profiel is dus een krachtig hulpmiddel zijn om meer relevante baanmogelijkheden toegestuurd te krijgen en je professionele netwerk uit te breiden. In deze blog gaan we in op wat jij vandaag nog kan doen om je profiel te versterken, zodat je meer passende baanmogelijkheden toegestuurd krijgt! Voor jouw gemak onderbouwen we dit met praktische voorbeelden, dan weet je meteen hoe je de tips voor jezelf toe kunt passen:

STAP 1

Voltooi je LinkedIn profiel

Een volledig ingevuld LinkedIn-profiel is de eerste stap naar een betere online aanwezigheid, zorg er dus ten eerste voor dat die van jou compleet is. Vul simpelweg alle relevante informatie toe aan je profiel, zoals je werkervaring, opleiding(en), vaardigheden, certificaten en eventueel prestaties. Door je volledige werkgeschiedenis te vermelden, geef je een duidelijk beeld van je ervaring en kunnen recruiters gemakkelijker beoordelen of je past bij de gewenste functie.

Praktisch voorbeeld: Stel je bent een ervaren software-engineer in de hightech machinebouw en je hebt gewerkt aan projecten met geavanceerde automatiseringstechnologieën. Zorg ervoor dat je deze specifieke ervaring duidelijk vermeldt in je werkervaring, inclusief de gebruikte programmeertalen, technieken en resultaten die je hebt bereikt. Dit geeft recruiters direct inzicht in je expertise en maakt je profiel aantrekkelijk voor vacatures in vergelijkbare projecten.

STAP 2

Gebruik relevante trefwoorden

De juiste trefwoorden gebruiken is (net als bij je CV) misschien wel het belangrijkste actiepuntom toe te passen, zodat je relevante banen toegestuurd krijgt via LinkedIn. Recruiters gebruiken namelijk vaak zoekopdrachten met specifieke trefwoorden om potentiële kandidaten te vinden. Door relevante trefwoorden in je profiel te verwerken, vergroot je de kans dat je profiel opvalt in deze zoekopdrachten.

Praktisch voorbeeld: Als techneut in de maakindustrie en hightech machinebouw kunnen trefwoorden zoals “Automatisering”, “Robotica”, “Procesoptimalisatie”, “PLC-programmering”, “CAD/CAM” of “Mechatronica” van groot belang zijn. Zorg ervoor dat jouw trefwoorden op strategische plaatsen in je profiel verwerkt, zoals in je kopregel, samenvatting, werkervaring en vaardigheden.
Ben je er wel van bewust dat je banen toegestuurd krijgt die aansluiten bij jouw trefwoord keuze. Dus als jij een specifieke baanrichting op wilt, is het wel zo slim jouw woordkeuze hierop aan te passen.

STAP 3

Optimaliseer je kopregel

De kopregel is naast je foto het éérste wat mensen zien wanneer ze jouw LinkedIn-profiel bezoeken. Het is een belangrijk onderdeel dat direct de aandacht trekt van recruiters en potentiële werkgevers, omdat je hier expertise kwijt kunt. Het optimaliseren van je kopregel is dus de perfecte kans om te laten zien op welk vlak jij waarde kunt toevoegen.

Praktisch voorbeeld: Stel dat je een ervaren technisch projectmanager bent met expertise in het begeleiden van machinebouwprojecten. In plaats van een generieke kopregel als “Technisch Projectmanager”, kun je een meer specifieke en aantrekkelijke kopregel gebruiken, zoals “Resultaatgerichte Technisch Projectmanager | Expert in het begeleiden van machinebouwprojecten in de Brainport-regio”. Deze kopregel benadrukt je specialisatie en je ervaring in de specifieke regio waarin je actief bent. Het trekt de aandacht van recruiters die op zoek zijn naar projectmanagers met jouw expertise en vergroot de kans dat je profiel wordt geopend en bekeken!

CONCLUSIE:

Het hebben van een sterk LinkedIn-profiel is kortom een goede investering in jouw carrière. Het stelt je in staat om jezelf online te presenteren aan een breed netwerk van professionals en biedt kansen om in contact te komen met recruiters en werkgevers die op zoek zijn naar jouw specifieke vaardigheden. Dus door je profiel volledig in te vullen, relevante trefwoorden te gebruiken en je kopregel te optimaliseren, vergroot je jouw zichtbaarheid en maak je de weg vrij voor nieuwe carrièremogelijkheden!

Zorg er wel voor dat je profiel up-to-date blijft, bijvoorbeeld wanneer je nieuwe ervaring opgedaan hebt of jouw eigen baanwensen veranderd zijn.
Als je nóg makkelijker relevante banen toegestuurd wilt krijgen doe je er goed aan om eens bij ons kantoor in Eindhoven langs te komen voor een kennismakingsgesprek. Wij helpen je om tussen alle mogelijkheden de best passende kansen te vinden die aansluiten bij jouw technische ervaring en baanwensen.

Technisch personeel nodig?

Benieuwd hoe wij dit aanpakken en wat het voor jouw organisatie kan betekenen?
We komen graag bij je langs om er meer over te vertellen!

Scroll naar boven